Laatste info:


MIJN VERHAAL IN GEVANGENISMONOLOGEN 3GEBASEERD OP MOHAMED T.

Op 2-jarige leeftijd is Mohamed met zijn ouders en broertjes en zusjes uit de oorlog van Somalië naar Nederland gevlucht. Hij wordt als kind al aangesproken op zijn huidskleur. Het trauma van de gedwongen migratie is groot, vooral voor zijn moeder die altijd angstig is gebleven. Als Mohamed 6 is, scheiden zijn ouders en groeit hij verder op in armoede, zonder vader. Ondanks zijn VWO-uitslag moet hij naar het MAVO. Mohamed wordt ook daar als allochtoon behandeld en voelt zich nergens thuis. Hij voelt zich overal uitgesloten en ziet geen uitweg. Hij ontwikkelt woede, die wordt botgevierd op anderen, ook op de politie. Van kleine criminaliteit komt het op zijn 18e tot een gewapende overval, waarvoor hij een gevangenisstraf krijgt van 5,5 jaar. Mohamed heeft geen hulp of steun ervaren in de gevangenis en ook niet daarbuiten.

Ondanks Mo’s pogingen om uit de criminaliteit te blijven, belandt hij opnieuw in het criminele circuit, dit keer in de drugs. Mohamed is inmiddels op vrije voeten en ondanks de verlokkingen van de drugshandel begint hij nu zijn eigen bedrijf; hij wil jongeren/jongvolwassenen te helpen om bewuster keuzes te maken en professionals te ondersteunen in het herkennen van hun valkuilen, mindset en patronen. Door zijn betrokkenheid bij Gevangenis Monologen 3 kan hij gedetineerden laten zien dat ze niet alleen zijn in hun weg naar re-integratie en laat hij de professionals binnen het gevangeniswezen zien hoe moeilijk het is om succesvol te re-integreren binnen de huidige wettelijke kaders en wat daadwerkelijk nodig was volgens hem om dit goed te doen.


BINNENKORT IN DE THEATERS VOOR MEER INFO www.gevangenismonologen.nl

Nieuwe samenwerking met Mijn Wand

Afgelopen tijd hebben Abdiwahab Ali van mijnwand en ik gewerkt aan een wandrek met een speciale betekenis.

Abdiwahab Ali en ik hebben allebei een verleden in detentie en helpen beiden graag aan werkmogelijkheden en toekomstperspectief voor jongeren/ex-gedetineerden.

Hierin hebben we elkaar gevonden en kwamen tot het idee om een wandrek te maken waarbij de opbrengsten ten goede komt van jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

De wandrek heet MijnWand X Teeri equilibration en is binnenkort te verkrijgen op de mijnwand.nl webshop.

Equilibration staat voor balans en evenwichtigheid en komt terug in de wandrek.

Daarnaast komt ook onze gedeelde detentieverleden erin terug met tralies en staat het symbool voor jongeren die nu nog achter tralies zitten die hun hoop zijn verloren.

Hopelijk brengt deze wandrek de inspiratie, hoop en wilskracht om hun mindset te veranderen.
Wat zien jullie?

#mindset #energy #motivation #powerofpositivity

X