Laatste info:


MIJN VERHAAL IN GEVANGENISMONOLOGEN 3GEBASEERD OP MOHAMED T.

Op 2-jarige leeftijd is Mohamed met zijn ouders en broertjes en zusjes uit de oorlog van Somalië naar Nederland gevlucht. Hij wordt als kind al aangesproken op zijn huidskleur. Het trauma van de gedwongen migratie is groot, vooral voor zijn moeder die altijd angstig is gebleven. Als Mohamed 6 is, scheiden zijn ouders en groeit hij verder op in armoede, zonder vader. Ondanks zijn VWO-uitslag moet hij naar het MAVO. Mohamed wordt ook daar als allochtoon behandeld en voelt zich nergens thuis. Hij voelt zich overal uitgesloten en ziet geen uitweg. Hij ontwikkelt woede, die wordt botgevierd op anderen, ook op de politie. Van kleine criminaliteit komt het op zijn 18e tot een gewapende overval, waarvoor hij een gevangenisstraf krijgt van 5,5 jaar. Mohamed heeft geen hulp of steun ervaren in de gevangenis en ook niet daarbuiten.

Ondanks Mo’s pogingen om uit de criminaliteit te blijven, belandt hij opnieuw in het criminele circuit, dit keer in de drugs. Mohamed is inmiddels op vrije voeten en ondanks de verlokkingen van de drugshandel begint hij nu zijn eigen bedrijf; hij wil jongeren/jongvolwassenen te helpen om bewuster keuzes te maken en professionals te ondersteunen in het herkennen van hun valkuilen, mindset en patronen. Door zijn betrokkenheid bij Gevangenis Monologen 3 kan hij gedetineerden laten zien dat ze niet alleen zijn in hun weg naar re-integratie en laat hij de professionals binnen het gevangeniswezen zien hoe moeilijk het is om succesvol te re-integreren binnen de huidige wettelijke kaders en wat daadwerkelijk nodig was volgens hem om dit goed te doen.


BINNENKORT IN DE THEATERS VOOR MEER INFO www.gevangenismonologen.nl

Nieuwe samenwerking Eliho

Introductie Eliho


Eliho zet ervaringsdeskundigen voor de klas om deze maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken. Via deze persoonlijke verhalen maken zij verschillende onderwerpen op een laagdrempelige en interactieve manier bespreekbaar in de klas. In nauw contact met de docent breken de ervaringsdeskundigen het gesprek open en worden taboes doorbroken.


Ontzorgen
Eliho verzorgt ervaringslessen op ieder gewenst moment van het jaar. Dat kan incidenteel, maar nog veel liever kijken we samen met de school naar het structureel inzetten van deze maatschappelijke ervaringslessen. Hierbij neemt Eliho al het regelwerk uit handen. Het enige dat de school hoeft te doen, is bepalen welke thema’s zij belangrijk vindt. Eliho regelt de rest. 


Vanuit dit oogpunt hebben we de handen ineen geslagen en proberen we detentie en criminaliteit bespreekbaar te maken in de klassen. 


https://eliho.nl/mohamed/

Nieuwe samenwerking Stichting Herstel &Terugkeer


OVER STICHTING HERSTEL EN TERUGKEER


De Stichting Herstel en Terugkeer wil hen die ten onrechte niet gehoord en erkend worden graag een podium geven. Iedereen heeft recht van spreken.

Frans en Toon, twee mensen die zich ooit op twee uitersten van het spectrum bevonden binnen het strafrechtsysteem. De een decenia lang als gevangenisdirecteur, de ander als gedetineerde. Desondanks hebben ze elkaar gevonden. In hun herkenning van de pijn en stille leed die verscholen gaat achter de muren. Ze kennen allebei de complexe werkelijkheid van de detentiewereld en de gedempte stemmen van mensen die erin zijn verzeild. Zelf ondervonden, zelf gezien. Maar wat ze nog het meest verbindt is hun strijdbaarheid en geloof in de toegevoegde waarde van herstel voor alle betrokken partijen. Niemand dient uitgesloten te worden. Tegelijkertijd is voor werkelijk herstel participatie van zoveel mogelijk betrokken partijen, zo niet alle, een belangrijke voorwaarde. 

 

Dit herstel willen we bereiken door mensen een podium te geven en een ontmoetingsplek aan te bieden. Wij zetten ons expertise graag in als vraagbaak terwijl we tegelijk betrokkenen aanjagen en adviseren op basis van wederkerigheid. Zonder de verantwoordelijkheid of het werk van de ander over te nemen.

De toegevoegde waarde van ervaringsdeskundigheid staat voor ons hierbij vanzelfsprekend centraal.


Hey, mijn naam is Mohamed Teeri en ik ben een bruggenbouwer en verbinder, neem genoegen met minder als we maar met zijn allen winnen!

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam bij Teeri Care Services als preventiespecialist criminaliteit/motiverende spreker en sociaal werker.

 

Er zijn veel extreme en schrijnende gevallen van jongeren die dreigen af te glijden in de criminaliteit of jongeren die niet weerbaar genoeg zijn voor de veranderde en verharde maatschappij en daarom heb ik Teeri Care Services opgericht. We zien dat instanties grip dreigen te verliezen op deze kwetsbare doelgroep en dat jongeren steeds op jongere leeftijd dealen met complexere problemen. We zien een stijging in jeugdcriminaliteit en mentale problemen onder jongeren. 

 

Ik bied hulp aan jongvolwassenen met een achterstand op de arbeidsmarkt, die door detentie, foute keuzes of andere externe factoren buiten de boot vallen in ‘het systeem’. 

 

Dit doe ik door middel van intensieve ambulante begeleiding, bokstrainingen, mindset-trainingen en motivational workshops op o.a. scholen, jeugdgevangenissen. 

“Mijn uiteindelijke doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren om bewuster om te gaan met keuzes, te empoweren en te helpen aan kansen.’’

Ik leg mijn focus vooral op de positieve aspecten van de jongeren, waardoor ik kan werken aan talenten en skills, zodat ze hun potentie maximaal benutten. Hierdoor komen ze ook positiever en sterker in het leven te staan.

 

Hiernaast adviseer en ondersteun ik professionals/organisaties/gemeentes met complexe vraagstukken met het herkennen van valkuilen, mindset en patronen van ex-gedetineerden/hunzelf en sta ik voor de klas in vooral in de ‘achterstands’-wijken van Amsterdam als trainer. 

 

Door de verbinding op te zoeken met organisaties en gemeentes ben ik in staat om licht te doen schijnen op mensen die anders niet gezien zouden worden, maar daarnaast draag ik ook bij aan het stukje weerbaarheid en stukje perspectief dat vaak gemist wordt. Ik zoek altijd de samenwerking en hoop zoveel mogelijk mensen te helpen aan een betaalde baan of hun droom. 

We in this together.


www.herstelterugkeer.nlNieuwe samenwerking met Mijn Wand

Afgelopen tijd hebben Abdiwahab Ali van mijnwand en ik gewerkt aan een wandrek met een speciale betekenis.

Abdiwahab Ali en ik hebben allebei een verleden in detentie en helpen beiden graag aan werkmogelijkheden en toekomstperspectief voor jongeren/ex-gedetineerden.

Hierin hebben we elkaar gevonden en kwamen tot het idee om een wandrek te maken waarbij de opbrengsten ten goede komt van jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

De wandrek heet MijnWand X Teeri equilibration en is binnenkort te verkrijgen op de mijnwand.nl webshop.

Equilibration staat voor balans en evenwichtigheid en komt terug in de wandrek.

Daarnaast komt ook onze gedeelde detentieverleden erin terug met tralies en staat het symbool voor jongeren die nu nog achter tralies zitten die hun hoop zijn verloren.

Hopelijk brengt deze wandrek de inspiratie, hoop en wilskracht om hun mindset te veranderen.
Wat zien jullie?

#mindset #energy #motivation #powerofpositivity

X